Minőségi bélyegző készítés

Bélyegzőkészítés gyorsan és hatékonyanUnja, hogy minden egyes dokumentumon kézzel kell feltüntetnie a cége adatait? Akkor Önnek is a bélyegző készítésre van szüksége! Hiába fejlődik a világ, bélyegzőt számtalan célból használhat. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy könnyítse vele a munkát, és értékes időt spóroljon meg.

A pecsétes iratokat az emberek többsége komolyabban veszi, azonban nem létezik egyetlen jogszabály sem, ami kötelezné a cégeket a bélyegző készítésre. Lényegében bármivel leírhatja az adatokat, kézzel, géppel vagy akár írógéppel is. Könyvelési szakértő bevonásával összeállítottuk, hogy milyen a jó bélyegző, hogy még könnyebb legyen a vásárlás.

Az első fontos szempont, a bélyegzőn szereplő adatok.

A hivatalos iratokon vannak kötelező tartalmi elemek, így az okmányokhoz és más dokumentumokhoz a következő adatokat kell feltüntetni:

• vállalkozás neve
• vállalkozás székhelye
• adószám
• cégjegyzékszám
• egyéni vállalkozó igazolvány száma

Külön opció a cég bankszámlájának a feltüntetése. Tény és való, hogy erre nem a hitelesítés, hanem a kényelem miatt van szükség, ráadásul a lehetséges félreírásokat is elkerüli majd. A 24 számjegyet tartalmazó bankszámlának olvashatónak kell lennie, így érdemes figyelembe venni a bélyegző készítésnél a választott méretet.

A megfelelő méret kiválasztásához először végig kell gondolni a vállalkozás célját. A leggyakrabban használt bélyegzők 4 vagy 5 sorosak. Soronként tartalmazzák a fent feltüntetett adatokat, és egyes esetekben e-mail címet és telefonszámot. Lehetőség van a logó elhelyezésére, azonban ez megint növeli a szükséges bélyegző méretét.Nem mindegy, milyen a bélyegző!

Vannak olyan cégek, akik az online számlázás mellett nem tartják fontosnak a bélyegző készítést. Mások a presztízs lehetőségét látják benne, és a saját logójukra és szlogenjükre koncentrálnak, amit minden egyes dokumentumra és levélre rányomnak. Nem feltétlenül kell a bélyegzőt rendeltetésszerűen használni, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Mivel a bélyegző nem kizárólag hitelesítő eszköz, minden cég bevetheti információhordozónak. Éppen ezért lehet többszínű, QR-kódos vagy feltűnő. Ráadásul a fontos okmányokhoz és hitelesítéshez használt bélyegzőket nehezebb lemásolni, ha valamilyen grafikai elemet is tartalmaznak. A minta kiválasztásánál csak arra kell figyelni, hogy a festéket egy szivacsszerű anyagból készült festékpárnából veszi fel, így a fényképek és túl bonyolult grafikai elemen nem mutatnak jól.

A bélyegző készítésnél a lenyomat formáját is érdemes átgondolni. Ma már használhat körbélyegzőt vagy címeres bélyegzőt, utóbbinál azonban figyelembe kell venni a jogszabályokat. Nemzeti címert csak nagyon ritka helyzetben engedélyeznek, néha még a helyi önkormányzatok sem élhetnek vele. Ez természetes nem vonatkozik a saját, grafikus által megtervezett céges címerre.

Végül, de nem utolsó sorban beszélni kell a bélyegző színéről. Lényegében nincsenek megkötések, azonban a helyi szokásokat érdemes figyelembe venni, feltéve, ha hitelesíteni akarja a dokumentumokat. Ha egyéni felhasználásra választja a bélyegző készítést, akkor szabad a színválasztás is.

Minőségi bélyegzőre van vállalkozásának szüksége?

Bélyegző készítés iránt érdeklődik vagy rendelést adna le? Vegye fel velünk a kapcsolatot!